Eco Dusjhåndtak


Miljøvennlig og effektiv dusj

Nylig testet vi dette økonomiske dusjhåndtaket, eller sparedusj om du vil. Ett produkt som foruten sparer vann også skryter av en rekke andre fordeler:

Det innovative Power Eco Shower systemet er basert på fordelene av germanium og turmalin. Disse mineralene er ofte brukt i naturmedisin, og granulater av begge er fordelt over hele innsiden av dusjhodet håndtaket. Germanium er veldig effektivt til å transportere oksygen til cellene, noe som holder dem friske og fornyer dem, i mens turmalinen kanaliserer negativ energi og forandrer den til høyfrekvent positiv energi. Dette betyr at hver eneste dråpe av vann som kommer gjennom dusjhodet til huden din vil være stappfull av helsefordeler.

Vi skal på ingen måte ta stilling til helsefordelene. Til dette er vår kunnskap for begrenset og prøveperioden litt for kort. Imidlertid kan vi si litt om inntrykket etter en drøy måneds bruk.

Vanntrykk

En av tingene vi hater er dårlig vanntrykk. Heldigvis bor vi slik til at dette ytterst sjelden er et problem (om enn noe redusert i sommermånedene grunnet vanning etc). Vi trodde dermed ikke at vanntrykket ville bli spesielt målbart. I "normal" dusjfunksjon merket vi heller ikke annet enn ett stabilt og godt vanntrykk. Men når vi gikk over til massasjedysen måtte vi faktisk skru ned vanntrykket vesentlig, fordi den harde strålen gjorde direkte vondt på huden. Dette var faktisk så kraftig at vi med litt ekstra innstilling nesten fikk en høytrykksstråle-lignende effekt ved rengjøring.

Økonomi

Vi er så heldige å ikke ha vannmåler, dermed måtte vi ta tiden på å fylle en 10 liters bøtte med vann. Og når det "gamle" dusjhodet hadde fylt opp bøtten, var Eco hodet på ca 1/3 av bøtten. Veldig snille beregning skulle tilsi at den bruker ca 1/3 så mye vann. Naturligvis kan flere forhold spille inn her. Ett problem vi imidlertid har sett ved tidligere sparedusjer er at det "blåses" gjennom så mye luft at vannet kjennes kaldt, og at man dermed må kompensere ved vesentlig varmere vann. Dermed blir spareeffekten raskt redusert.

På dette dusjhodet hadde vi ikke dette problemet i det hele tatt, om dette er fordi "steinene" i dusjhodet begrenser luftmengden, eller fordi luftstrømmen er bygget annerledes vites ikke. Uansett opplevde vi en mye mer lik temperatur på vannet her, som med ordinær dusj.

Konklusjon

Det er mye som taler for denne dusjen. Og dersom helseeffektene også gjør hva de lover må vi virkelig gi kudos til produsenten. Siden vi ikke har testet dette, legger vi heller ikke vekt på helseeffekten. Men selv uten dette, er dette absolutt en flott dusj med flere ulike innstillinger som er tilpasset dine vaner (Massasje, samlet stråle, spredd stråle osv). Det er heller ingen tvil om at den faktisk sparer vann og det alene er jo en viktig grunn til å bytte dusjhodet.

Den er relativt stor, noe som faktisk er et pluss, fordi det også blir lettere å rengjøre den. Man kan skru den fra hverandre, og komme til med børster osv.

Skulle vi si noe negativt måtte det blir som en kunde har påpekt, at det mangler en indikasjon på hvilken "modus" som er i bruk. Altså, om dusjen er satt til massasje, stråle osv. Dette kan vi håpe rettes i en senere versjon.

Alt i alt, et flott produkt!

ECO Dusjhåndtak erfaring

Legg igjen kommentar


Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de visesLiquid error: Could not find asset snippets/edrone.liquid